Historien  under dine fødder!

Når DR’s nye satsning – Historien om Danmark – ruller over skærmene fortælles den store Danmarkshistorie. Men historien er alle vegne. Også under fødderne, hvor netop DU står.

Den lille by Lisbjerg nord for Århus står i usædvanlig tydelig grad midt i historien. Lige på kanten mellem fortid og fremtid.

Fremtiden byder på usædvanligt store omvæltninger i Lisbjerg. En helt ny by opstår fra bar mark, og Lisbjerg forventes at blive et af Danmarks største byudviklingsområder. Byen spås at vokse fra knap 900 indbyggere til 25.000 i løbet af de kommende år!

Også i fortiden har området været attraktivt. Utallige udgravninger i og omkring Lisbjerg vidner om en spændende og bemærkelsesværdig fortid og rummer fortællinger, der rager op over almindelighederne – også på nationalt plan.

Men hvordan får man fortiden med sig ind i fremtiden? Det vil vi gerne bidrage til med vores projekt, der er døbt Historier hos Os! Sammen med borgere i Lisbjerg og alle andre interesserede vil vi dykke ned i historierne og tage dem med ind i fremtiden.

Forhåbentlig kan vi inspirere dig til at også at gå på opdagelse i historien under fødderne, hvor netop du bor!

 

 

Moesgaard Museum, Aarhus Kommune og DR P4 er indgået i et samarbejde, som sætter fokus på fortiden i et lokalområde, der står foran store omvæltninger i fremtiden, nemlig Lisbjerg nord for Aarhus.

Sammen med lokalbefolkningen i dette område sprængfyldt med historier fra vores fjerne fortid, vil vi gå opdagelse og fortælle de gode historier, der ligger gemt lige under fødderne.

Vi vil aktivt opdyrke identifikation og historiebevidsthed i et landskab, der for nybyggere ellers kan synes historiemæssigt goldt, og bringe gamle og nye beboere sammen i udforskningen af deres fælles historie.

Projektet er ét ud af 13 projekter i det nationale tiltag Historier om Danmark og det bygger op omkring DR’s TV-serien Historien om Danmark, der har premiere i dit TV 2. april. Læs mere her!

 

 

Moesgaard Museum

Aarhus Kommune

DR P4 Østjylland

Sekretariatet for Historier om Danmark