Mange museer inviterer til åbent hus på igangværende arkæologiske udgravninger. Her er et udpluk af muligheder for at komme forbi og se en udgravning forskellige steder i landet.

 

Kroppedal

Arkæologerne fra Kroppedal Museum udgraver lige nu en stor boplads fra jernalder i Taastrup. Bopladsen kan kædes sammen med tidligere fund fra fyrstefamilier, der har haft hovedsæde i området. Museet inviterer til rundvisning i udgravningen den 11. august.

Se mere her!

 

Viborg

Viborg Museum har hele sommeren igennem udgravninger omkring Hald Hovedgård ved de forskellige bor og voldsteder i området. Desuden har de fra 14. august til 1. september udgravninger ved Toftum Næs. Begge udgravninger vil kunne følges på museets hjemmeside når de går i gang. Her vil det også fremgå, hvornår der er åbent hus og rundvisninger.

Se mere på museets hjemmeside.

 

Aalborg

Nordjyllands Historiske Museums middelalderarkæologer afholder fremvisninger følgende torsdage i juni måned: 1., 8., 15., og 22. juni 2017; alle torsdage kl. 15.00.

I gaderne Vingårdsgade, Jernbanegade, Budolfi Plads gaden og Algade i Aalborg bliver der udgravet middelalderlig bybebyggelse i form af huse, stalde, gader, vold og voldgrav samt kirkegård med begravelser og kirkegårdsdige.

Ved rundvisningerne møder publikum ved udgravningens kant i de nævnte gader og ved museets hovedindgang, Algade 48 i Aalborg.

Se mere på museets hjemmeside.

 

Vesthimmerland

Vesthimmerlands Museum inviterer onsdag den 7. juni til åben udgravning.

Museets arkæologer er p.t. i gang med en udgravning omkring Stenildhøj, Aars og vil denne aften fortælle om gravhøje fra stenalderen og bebyggelse fra yngre bronzealder, lige som det vil være muligt at se nogle af de spændende fund, der er gjort.

Mødestedet for aftenens arrangement er svinget mellem Støberivej og Stenildhøjvej, 9600 Aars. Arrangementet er gratis.

Se mere på museets hjemmeside.

Vesthimmerlands Museum holder kulturarvsmåned hele juni måned. Hent programmet her.

 

Ribe

Sydvestjyske Museer har netop åbnet en ny stor udgravning i hjertet af Ribe. Info om offentlig adgang til udgravningen følger.

Se museets hjemmeside

Se mere om arkæologernes arbejde i det sydvestjyske

 

Skive

Museum Salling holder løbende åbent hus på deres arkæologiske udgravninger.

Se for eksempel mere om udgravningen i Højslev Stationsby

– Og hold øje med kommende arrangementer på museets hjemmeside.

 

Østjylland

Læs også mere om den nyligt afsluttede udgravning, som Skanderborg Museum foretog ved Fregerslev.

Vikingen fra Fregerslev

 

Og om Museum Østjylland og Nationalpark Mols Bjerges åbne og publikumsinddragende udgravninger ved Agri.

Åben Udgravning 2015.