Lisbjerg nord for Aarhus har en forhistorie, der er ud over det sædvanlige. Faktisk er den så spændende, at der er stof nok til fire lydfortællinger, som DR Østjylland har produceret i samarbejde med Moesgaard Museum.

 

Hvis du vil høre historierne ude i landskabet, kan du følge ruten her

Hør fortællingen om en tiårig dreng, som er vidne til én af de største omvæltninger i Danmarkshistorien. I Lisbjerg  – for 6000 år siden!

Læs mere om baggrunden for fortællingen!

Se kort!

 

Hør fortællingen om krigeren, som vender hjem til sin boplads efter at have deltaget i et stort og blodigt slag i en anden egn. Hans hjem lå  på bakketoppen i Lisbjerg – for 2000 år siden!

Læs mere om baggrunden for fortællingen!

Se kort!

 

Hør fortællingen om handelsmanden Pritbor, der drager fra vikingebyen Aros og nordpå. Op til den enorme stormandsgård i Lisbjerg – i håb om at gøre en god handel.

Læs mere om baggrunden for fortællingen!

Se kort!

 

Hør fortællingen om Gundhild, der begiver sig ud på en strabadserende rejse for at redde sit skrantende helbred. Vender hun helbredt hjem til Lisbjerg – Landsbyen med det gyldne alter?

Læs mere om baggrunden for fortællingen her!

Se kort!

 

Lydfortællingerne er skrevet og produceret af journalist Flemming Nielsen, DR Østjylland i samarbejde med arkæolog Julie Lolk, Moesgaard Museum.

Faglige konsulenter var Henrik Schousen, Rasmus Birch Iversen, Jens Jeppesen, Lars Krants Larsen og Jette Linaae, Moesgaard Museum og Søren Sindbæk, Aarhus Universitet. Uddybende tekster af Julie Lolk, Moesgaard Museum.

Musik af Upright Music. Lydeffekter af Moesgaard Museum m.fl.